Sayfalar

İzleyiciler

11 Aralık 2020 Cuma

Lezzetli bir Profiterol nasıl mı yapılır, Hadi hep birlikte öğrenelim

 



İlk tarifimle karşınızdayım 🎊


    Profiterol için malzemeler:
    Hamuru için:


    125 gr tereyağ veya margarin
    1 su bardağı su
    1 su bardağı un
    3 tane yumurta

Pastacı kreması için:


    500 ml süt
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı un
    1.5 çay bardağı şeker
    Vanilya
    Krem şanti veya krema

Çikolata sosu için:


    200 gr kare çikolata (bitter sütlü karışık)
    1 paket krema

Yapılışı:
Önce pastacı kremamızla başlıyoruz. Süt, yumurta, un ve şekeri tenceremize alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp 2 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz. Altını kapattıktan sonra vanilyayımızı ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonra kremşanti veya kremayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Hamurumuz için tereyağ ve suyumuzu bir tencereye koyup altını açıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra unumuzu ilave edip 2 dakika karıştırarak pişiriyoruz ve 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. 15 dakika sonra yumurtalarımızı tek tek ilave ediyoruz ve 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra bir sıkma poşeti veya kaşık yardımıyla tepsimize diziyoruz.175 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 40-45 dakika pişiriyoruz. Son dakikalar önemli ne yanmasını nede içinin pişmemesini istemeyiz.


Çikolata sosu için benmari usulü krema ve çikolatalarımızı karıştırıyoruz.
Hamurumuz piştikten sonra 20 dakika dinlenmeye bırakarak sonra ister ortadan ikiye keserek ister dibinden delerek kremamızı sıkıyoruz. Son olara çikolata sosumuzu ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun 🥧🍫🎂

Buraya tıklayıp beni instagramdan takip etmeyi unutmayın :)


        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder