İlk tarifimle karşınızdayım 🎊
Profiterol için malzemeler:
Hamuru için:
125 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 tane yumurta
Pastacı kreması için:
500 ml süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı şeker
Vanilya
Krem şanti veya krema
Çikolata sosu için:
200 gr kare çikolata (bitter sütlü karışık)
1 paket krema
Yapılışı:
Önce pastacı kremamızla başlıyoruz. Süt,
yumurta, un ve şekeri tenceremize alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 2 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz. Altını
kapattıktan sonra vanilyayımızı ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına
geldikten sonra kremşanti veya kremayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına
kaldırıyoruz.
Hamurumuz için tereyağ ve suyumuzu bir tencereye
koyup altını açıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra unumuzu ilave edip 2
dakika karıştırarak pişiriyoruz ve 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. 15
dakika sonra yumurtalarımızı tek tek ilave ediyoruz ve 15 dakika dinlenmeye
bırakıyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra bir sıkma poşeti veya kaşık
yardımıyla tepsimize diziyoruz.175 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 40-45
dakika pişiriyoruz. Son dakikalar önemli ne yanmasını nede içinin
pişmemesini istemeyiz.
Çikolata sosu için benmari usulü krema ve
çikolatalarımızı karıştırıyoruz.
Hamurumuz piştikten sonra 20 dakika dinlenmeye
bırakarak sonra ister ortadan ikiye keserek ister dibinden delerek kremamızı
sıkıyoruz. Son olara çikolata sosumuzu ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun 🥧🍫🎂
Buraya tıklayıp beni instagramdan takip etmeyi unutmayın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder